Mariann

A salsával való kapcsolatom egy holdfényes éjszakán kezdődött és szerelem volt első látásra. Bulizni indultunk a barátnőimmel és betévedtünk egy szórakozóhelyre, ahol latin zene szólt. A parkett széléről csodálattal néztem az önfeledten táncoló embereket, éreztem a salsabuli semmihez sem hasonlítható hangulatát. Ott elhatároztam, hogy ezt a táncot én is meg akarom tanulni, ha lehet azonnal. Másnap már gőzerővel kerestem, hogy hol indul kezdő tanfolyam. Kis idő múlva pedig már a táncteremben álltam és izgatottan vártam, hogy elkezdődjön életem első salsa órája. Mindez 2004-ben történt, azóta a rabja vagyok ennek a világnak. Igyekszem folyamatosan képezni magam. Részt vettem hazai és külföldi tanárok workshopjain és tanfolyamain. Salsás pályafutásom elindításában sokat segített Papp Zoltán, akitől nem csak táncolni, hanem tanítani is tanultam. Sokat kaptam még Kovács Endrétől is, akitől a tiszta tánctechnika és a sok plussz információ mellett a son alapjait is elsajátíthattam. E mellett 2005-ben megismerkedtem az orientális tánccal, ami szintén meghatározó része lett az életemnek. A Ya Amar hastánccsoport tagjaként gyakran szerepelünk különböző versenyeken, fesztiválokon.

2007-ben kezdtem el salsát tanítani, majd 2009-ben megalapítottuk a saját tánciskolánkat Ritmo de la Luna néven.

Rengeteg dolgot szeretek a táncban, de a legfontosabb talán az, hogy ebben a kicsit elférfiasodott világban megmaradt valami, ahol a nő igazi nő lehet, a férfi pedig igazi férfi és kötöttségek nélkül fejezhetik ki az érzelmeiket, érzéseiket a mozdulatok nyelvén.

Szeretnék segíteni Neked abban, hogy megismerhesd a tánc nyújtotta örömöket. Téged is szeretettel várlak a leendő Lunások között!