Kedves Naplóm

2009-06-05, Agárdi nyitóbuli

A tánciskola első, workshop hétvégével összekötött ottalvós buliját 2009-ben rendezték meg Agárdon, a Velencei tónál.

Izgatottan készülődtünk a barátnőmmel. Sejtettük, hogy nagyon jó bulinak nézünk elébe, hiszen a Luna megalakulásától kezdve nagyon jól összekovácsolódott a társaság az órákon. Amikor megérkeztünk a szállodába, a Luna tanári kara fogadott minket.

Megkaptuk az órarendet, bepakoltunk a szobába és megkezdődött a pörgés!:) Az órák, a közös vacsi a teremben, az esti salsa buli(a retróról nem is beszélve), a tanárok bemutatkozó tánca, kedvessége…szóval nagyon jó volt! Mint kiderült, ez volt a before partija a balatonfenyvesi nyári tábornak. Az élmények után nem volt kérdés, hogy oda is megyünk! :)

2009-07-19, Fenyvesi salsatábor

Az első salsa tábort Balatonfenyvesen rendeztük meg. Nagy szeretettel, egy kis ajándékkal és családias szállással vártuk a sok salserát és salserot közvetlenül a Balaton partján. Az oktatás itt már két teremben folyt több szinten és különböző stílusokban. A tánctanítás és a víziruedák mellett esténként különböző animációkat csináltunk és csapatépítő játékokat is szerveztünk. Ezeken ismét nagyon jól összekovácsolódott a társaság.

A csapatok fő feladata az volt, hogy a Hófehérke és a hét törpe című mesét különböző, előre megadott stílusokban elő kellett adniuk. Ezek az előadások máig felejthetetlen emlékeket adtak nekünk! A tábor eseményeit egy Luna dvd-n örökítettük meg, amire felkerültek a tanított figurák és a Hófehérke szuperprodukciók is.

2010-02-20, Luna Szülinap

Elérkezett a Ritmo de la Luna első születésnapja 2010 februárjában! Mint minden rendes szülinapos, mi is bulit rendeztünk, hogy közösen megünnepelhessük az évfordulónkat.

Az eseményre egy rendkívül exkluzív környezetben került sor; bulinkat a belváros szivében, a Bazilika szomszédságában lévő Domus Vinorum nevű borospincében tartottuk. Ez a vendégfogadó hely kétszintes: belépve egy meleg hangulatú, kellemes és elegáns kis borozó fogad (például az egyik falon Magyarország térképe van parafadugókkal körülragasztva), de a lépcsőn lejutva egy vérbeli borospincébe jutunk. A kőből kirakott pincehelyiségek romantikus járatokkal vannak összekötve, a plafonon fém gyertyatartók, a sarkokban boroshordók, a mélyedésekben borosüvegek sorakoznak. Vérbeli középkori hangulatot áraszt az egész berendezés.

A mi esténk kedvéért kényelmes, tánchoz való szőnyeget terítettek le a két legnagyobb teremben, és még mécseseket is gyújtottak a falak nyílásaiban, a borosüvegek mellett. A hangulatot a felszerelt mozgó szines fények tovább fokozták, az egész helyszín roppant izgalmas lett.

Amikor megérkeztek az első vendégek, még igencsak hűvös volt a levegő a pincében (nyáron is az, hát még télen). De ahogy nőtt a táncosok sűrűsége a parketten, úgy emelkedett a hőfok is olyannyira, hogy minden hősugárzót kikapcsoltunk egy-két óra múlva. Igazi karibi hőmérsékletet varázsoltunk a pincébe!

Az este Ani és Gyuri Bachata-workshopjával indult, amit aztán a szabad táncok és vezetett ruedák követtek DJ Gyuri zenéire. Nem csoda, hogy olyan hamar befűtöttük a helyet!

A megéhezett-szomjazott táncosok a tánctér előterében finom zsíroskenyérrel, és többek között különleges borokkal is olthatták éhüket-szomjukat - ezzel a lehetőséggel éltek is sokan, nem hagyták ki a ház specialitásait.

Éjfélkor megérkezett a különleges szülinapi tortánk: a hatalmas, kör alakú csokimázas édességen a Luna logója volt látható. Mindenkinek jutott a finomságból, és valószínűleg máig emlékezik mindenki a csokis-kókuszos sütemény finom ízére.


A buli végén a Luna reggaeton-os csapata előadta egyik koreográfiáját, ami feltette a koronát az estére. Köszönjük mindenkinek, aki eljött és velünk ünnepelt!

2010-04-16, Monori Salsa hétvége

A Luna 2010 tavaszán a monori Nyerges hotelben tartotta háromnapos hétvégéjét. Gyönyörű idő fogadott minket a Monor melletti tanyán, a szép tavaszi idő végig kitartott.

A hotel festői környezetben fekszik: hattyúk által lakott tavacska fogad a bejáratnál, ápolt kert a hotel mögött, természetesen a lovak sem hiányozhatnak a területről, a nádfedeles épület pedig telis-tele van lovas ereklyékkel.

A péntek délután könnyed és vidám hangulatban telt, ismerkedett a csapat, és lassan mindenki megérkezett. Az első esti buli szokás szerint lassan indult be - valószínűleg sokan a következő napra tartogatták erejüket -, de táncban nem volt hiány.

A következő két napban a hotel tükrös tánctermében többek között sor került Endre vicces rueda-órájára, Melcsi és Gyuri cha-cha-chájára, Tázi reggaetonjára, és páros ruedára is a különböző salsa-órák között. A szüneteket a teraszon napozva, vagy a wellness-részlegben pancsolva, az étteremben csemegézve, esetleg a szobában pihenve töltöttük, felkészülve az újabb órákra vagy az esti bulira. Esténként az emeleti szobák előtti társalgó-részeken is élénk társasági élet alakult ki, de azért onnan is mindenki lejött előbb-utóbb a táncparkettre.

A szombati buli sok-sok meglepetést tartogatott. A bemutatók sora indult Mariann és Endre elegáns Son-bemutatójával, folytatódott Ani és Ati gyönyörű keringőjével,

de ami végképp mindenkit meglepett, az a két japán gésa megjelenése volt teljes "harci díszben", akik Gyurival perdültek két lány-egy fiú táncra. Osztatlan sikert aratott mindegyik fellépő.

Az emlékezetes hétvégét Ani maratoni animációjával zártuk, amiben az egész társaság teljesen leizzadt - de a végére azért sikerült megtanulni a teljes koreográfiát, nem fogott ki rajtunk! :)

A Luna első monori hétvégéje fergetegesen jól sikerült, biztos, hogy visszajövünk még erre a helyszínre!

2010-06-19, Lujanális Piknik

A Luna első piknikezését 2010 júniusában tartottuk a Hármashatárhegyi alsó reptéren. A kezdeményezés lényege az, hogy a táncosokkal eltöltsünk egy közös napot valahol a szabad ég alatt, ami nem kerül semmibe, de mindenki jól érezheti magát.

Erre kitűnő nap volt ez a júniusi szombat. Igazi szép nyári időnk volt ragyogó napsütéssel. A gyülekezést 11 óra tájban kezdtük meg a reptérnél, ahová Robi barátunk invitált minket. A reptéri épületek és a felszállópálya rétje közti füves területen telepedtünk le, egyre többen, ahogy érkeztek sorra a piknikezni vágyó Lunások. A földre terített pokrócok és a hátizsákok szépen szaporodtak, miközben a labdázó, tollasozó játékosok is egyre többen lettek. A szép idő a vitorlázó ejtőernyősöket is vonzotta; a felső reptérről tucatjával indultak útnak az égen, berajzották a kék eget.

Hamarosan a nagy hangfalakat is beüzemeltük a reptér betonján, ami tökéletesen alkalmas volt egy kis szabadtéri táncolásra. A reptéren dolgozókat szerencsére nem zavartuk; ők szorgosan munkálkodtak a repülőgépek karbantartásán, és közben nézték, ahogy az a sok ember ruedát táncol a mező szélén.

Szerettük volna a kecses vitorlázórepülőket is kipróbálni, de aznap nem volt erre lehetőség. Viszont délután sárkányrepülőre ülhettek a bátrabbak; aki vállalkozott rá, azt a gyakorlott pilóta felvitte egy körre a motoros kisgépen, és megmutatta a tájat madártávlatból. Melcsi volt az első vakmerő jelentkező, de utána még sokan befizettek a nem mindennapi élményre.

A Nap már lefelé hajlott az égen, mire véget ért a piknik - csodálatos napot töltöttünk a gyönyörű hegyek között. Köszönjük a helyszín ajánlását és a meghívást Robinak, és a vendéglátást a reptérnek, nagyon élveztük az ott töltött napot!

2010-07-28, Siófok Aranyparti

Az a bizonyos kampányfilm verseny...

És a győztes:

https://youtu.be/hFkcrNrxwHs

2010-10-17, Luna Piknik II.

A 2010 őszére tervezett pikniket a Pákozd-Sukorói Arborétumba hirdettük meg, ami ugyan a fővárostól kicsit messzebb van, de úgy gondoltuk, megéri az utazást.

Sajnos az időjárás ezúttal nem volt kegyes hozzánk, mert hűvös, esőre hajló őszi napunk volt. Emiatt sokan nem is indultak útnak, így a múltkori piknikhez képest sokkal családiasabb létszám gyűlt össze.

De a bátrak, akik eljöttek, nem döntöttek rosszul. Délelőtt az arborétum fedett asztalainál gyülekeztünk, a tűzrakóhelyek mellett. Gyuri előkészítette a hordozható grillezőjét, amin mindenki megsüthette azt a húst, amit hozott magával. Nem volt hiány a finom falatokban; a különleges pácolt húsokból, és a dobozokban hozott házi süteményekből csemegézett a társaság.

A délelőtti hideget és szemerkélő esőt aztán felmelegítette a Nap, így pár óra múlva már egészen kellemes lett az idő. A fedett részen is táncra perdültünk párosával, de aztán az autó zenelejátszója segítségével a mezőre is kimentünk ruedázni egy párat, a kirándulók nagy csodálkozása közepette. Bizonyára kedvet csináltunk jópár nézelődőnek a salsához!

A közeli játszótéren beálltunk a gyerekek közé, hogy lecsússzunk a csúszdán, megmásszuk a várat, vagy éppen a függő kötélhintán menjünk egy kört. De az arborétum tanösvényét is végigsétálta az, akinek éppen kedve volt hozzá.

Ebből is látszik: a Lunások még rossz időben is remekül tudják érezni magukat - néhány jó falat, remek társaság, és persze egy kis tánc a legszürkébb napot is élvezetessé varázsolja!

2010-11-06, Luna Buli a Karakterrel

A tánciskolák együttműködésének jegyében, a Luna többször szervezett közös bulikat más iskolákkal együtt. Egyik ilyen rendezvényünk volt a Karakteres Luna buli, amit a Karakter tánciskolával karöltve rendeztünk meg.

A party egy igényes helyszínen zajlott. A buliban a két iskola diákjai mellett, számos „külsős” is részt vett. Az érkezőknek szokás szerint, welcome drinkkel, ropogtatnivalóval és természetesen egy workshoppal is kedveskedtünk. A hajnalig tartó buliban, hangulatfokozóként a két iskola tanárai felváltva vezettek ruedákat.